Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 11 ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

H τοπική οργάνωση  ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.Υ.Α. καταγγέλλει την ποινική δίωξη 11 πολιτών της Σύρου για τη συμμετοχή τους στη λαϊκή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη 2011.
Στις 21 Μάρτη 2011 ο τότε πρωθυπουργός (Γεώργιος Παπανδρέου) επισκέφθηκε το νησί της Σύρου, στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής κίνησης, θέλοντας να αποκρύψει τις ολέθριες συνέπειες της αντιλαϊκής και βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Όμως η μεγαλειώδης κινητοποίηση της νεολαίας της Σύρου καθώς και πλήθος εργαζομένων κατάφερε όχι μόνο να απονομιμοποιήσει την κυβερνητική πολιτική αλλά και να στείλει ένα από τα πρώτα μηνύματα αντίστασης και αγώνα σε ολόκληρη την χώρα.
Αυτή την αυθόρμητη και μεγαλειώδη κινητοποίηση προσπάθησε να διαλύσει και να ισοπεδώσει η αστυνομοκρατία και η βίαιη καταστολή που ακολούθησε στην Ερμούπολη με την χρήση αρκετού ξύλου και χημικών. Δεν μπορεί να ξεχαστεί άλλωστε και η προκλητική στάση των ΜΑΤ που είχαν κατέβει στο νησί (στάση που έχει καταγραφεί και στα σχετικά βίντεο της εποχής), η οποία ήθελε να πνίξει κάθε τι που θα της πρόβαλλε αντίσταση.
Η δικαστική εκδίκαση αυτής της υπόθεσης, σχεδόν έξι χρόνια μετά, έχει σαφή πολιτική  στόχευση την εμπέδωση της τρομοκρατίας και της καταστολής σε εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που κινητοποιούνται και αντιστέκονται στην πολιτική κοινωνικής εξαθλίωσης και λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, που υλοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άλλωστε είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι πάντα η πολιτική φτωχοποίησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας συνοδεύεται και από περιστολή και συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχει και καλεί σε μαζική κινητοποίηση, όλο τον Συριανό λαό, στην δίκη της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 8.30 το πρωί στα δικαστήρια Σύρου, ώστε να αποδείξει ότι όπως τότε έσπασε στην πράξη την τρομοκρατία με την μαχητική του στάση, έτσι και τώρα δεν θα επιτρέψει την καταδίκη των συμπολιτών του.
-Απαιτούμε την άμεση και οριστική απαλλαγή από οποιαδήποτε δίωξη των 11 συμπολιτών μας.
-Είμαστε αλληλέγγυοι και αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των κοινωνικών αγώνων.

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου