Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηριχτής της… νεοφιλελεύθερης «νεανικής επιχειρηματικότητας»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
ΜΑΡΣ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση
Πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών-τριών
Τηλ. Επικοινωνίας 6948369941, 6933323651

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηριχτής της… νεοφιλελεύθερης «νεανικής επιχειρηματικότητας»

Η αναγγελία εκδήλωσης όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει με τους νέους, εκτός όλων των άλλων, για τη νεανική επιχειρηματικότητα, σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα αποδοχής από τη μεριά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ βασικών νεοφιλελεύθερων αρχών.
Η «νεανική επιχειρηματικότητα» δεν είναι μια ουδέτερη έννοια. Είναι εδώ και χρόνια η «αντιπρόταση» των νεοφιλελεύθερων και των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών στην ανεργία και την επισφάλεια των νέων. Είναι η θέση ότι πρέπει ο κάθε νέος αντί να βρει μια αξιοπρεπή θέση απασχόλησης πρέπει να πάει να φτιάξει τη δική του επιχείρηση και να μπει στο βάρβαρο ανταγωνισμό της αγοράς για να επιβιώσει μέσα σε ένα καπιταλιστικό «πόλεμο όλων εναντίον όλων».
Στην πράξη αυτό οδηγεί στο όνειδος με τα «μπλοκάκια», την ύπαρξη χιλιάδων υποαπασχολούμενων και ημιάνεργων νέων που περιπλανώνται μήπως και βρουν κάποια σύντομη απασχόληση ή ανάθεση έργου, χωρίς τα δικαιώματα των εργαζομένων (συλλογικές συμβάσεις κ.λπ), και με ανάληψη όλου του φορολογικού και ασφαλιστικού κόστους.
Η νεολαία δεν έχει ανάγκη από «επιχειρηματικότητα». Η νεολαία έχει ανάγκη από συλλογικό αγώνα για δημόσια παιδεία και αξιοπρεπή εργασία με δικαιώματα σε μια κοινωνία που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και τις κοινωνικές ανάγκες και όχι την επιδίωξη του επιχειρηματικού κέρδους. Σε αυτό τον αγώνα στρατεύεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ!


16/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου