Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ




Στην εποχή της ολομέτωπης επίθεσης από το κεφάλαιο στον κόσμο της δουλειάς, του πετσοκόμματος μισθών και συντάξεων, της περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων η διοίκηση του Νεωρίου με τη βοήθεια του Βρούτση  δείχνει στους εργαζόμενους τα δόντια της.
Τον τελευταίο καιρό το σωματείο των αμμοβολιστών βγήκε δημόσια  και κατήγγειλε  τις άκρως επικίνδυνες  συνθήκες εργασίας που επικρατούν  εντός του ναυπηγείου και ειδικότερα το τμήμα τους καθώς και την αντικατάστασή τους  από εργολάβο που προσλαμβάνει εργάτες κατά το δοκούν ( συνταξιούχους ,ανειδίκευτους) και αφήνοντας απέξω σκόπιμα τα μέλη της διοίκησης του σωματείου. Η εταιρεία απάντησε με εξώδικα και απειλές, η ιδία εταιρεία που τα δύο τελευταία χρόνια χρωστάει στους εργαζομένους του Νεωρίου τα δεδουλευμένα τους. Η ίδια εταιρεία που αρνείται  να παραχωρήσει μέρος των υπερκερδών που είχε αποκομίσει τη τελευταία 10ετια και να εξοφλήσει τους εργαζόμενους  και χρυσώνει το χάπι με έναντι μισθών ενώ δεν πληρώνει υπερωρίες και  επιδόματα.
Ο  υπουργός εργασίας Βρούτσης με προσωπική του παρέμβαση πήρε χρήματα από το κρατικό ταμείο και έδωσε ελεημοσύνη 1.000 ευρώ στον κάθε απλήρωτο εργαζόμενο του ναυπηγείου, όπως είχε κάνει και με τα αλλά ναυπηγεία της χώρας, αντί να αναγκάσει την εταιρεία να πληρώσει τους εργαζόμενους της. Η κίνηση αυτή όσο και αν φαίνεται υπερ των εργαζομένων εξυπηρετεί μόνο την επιχείρηση καθώς τους δίνει το άλλοθι να συνεχίσουν να οφείλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Είναι μια ακόμη προσπάθεια να κατευνάσουν την οργή των εργαζομένων. Και φυσικά στην εποχή που κάθε μέρα απειλούμαστε με νέα μέτρα και νέα μνημόνια από την ΕΕ και το ΔΝΤ  επειδή όπως μας λένε λεφτά δεν υπάρχουν ένας επιχειρηματίας ξελασπώνεται με κρατικό χρήμα. Αναλαμβάνει στην ουσία το κράτος να πληρώσει  με λεφτά των φορολογουμένων τα χρέη του επιχειρηματία.
Το εργοστασιακό σωματείο του ναυπηγείου εξακολουθεί να έχει την ιδία ύποπτη στάση των τελευταίων χρόνων στηρίζοντας την εταιρεία ενώ το εργατικό κέντρο τηρεί για άλλη μια φορά σιγή ιχθύος όσον αφορά τα προβλήματα των εργαζομένων του Νεώριου.
·          ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ
·          ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ
·          ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
·          ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
logotypoantarsya_1_22.jpg
                                                                                                                                 Τ.Ο ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου