Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία-κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δίκη των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη

Μετά και την χουντική έμπνευσης σύλληψη των διαδηλωτών απεργών των ΟΤΑ και του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού Θανάση Αγαπητού που "τόλμησαν" να διαδηλώσουν ενάντια στα γερμανικά αφεντικά, Φούχτελ και σια η κυβέρνηση προχωράει ένα ακόμα βήμα. Διατάσει η δίκη να γίνει "κεκλεισμένων των θυρών",μακριά από την συμπαράσταση των αγωνιζόμενων με παρουσία των ασφαλιτών, των μόνων συμμάχων που της έχουν απομείνει. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην μοτοπορεία σήμερα το πρωί στις 11 από τον χώρο του πολυτεχνείου,στην συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στην Θεσσαλονικη στις 12. Καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τις δυνάμεις της αριστεράς,να εκδηλώσουνμε μαζικό τρόπο την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγωνιστές.

Το λαικό και εργατικό κίνημα έχει την δύναμη να συντρίψει και αυτήν την άθλια συγκυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής της.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών για συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών  καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη τριών εργαζόμενων από την αστυνομία για τις χθεσινές  κινητοποιήσεις εργαζόμενων στη ΔΕΘ  ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα  έχουν συλληφθεί δύο εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ και  ο  αγωνιστής εκπαιδευτικός Θανάσης Αγαπητός, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αστυνομία τιμώντας τις πρακτικές της παλιάς και σύγχρονης χούντας κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ κεφαλαίου τον συνέλαβε έξω από το σχολείο του.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται με τέτοιου είδους πρακτικές, ούτε να εκφοβίσει, ούτε να σταματήσει τους αγώνες των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, ενάντια στις απολύσεις και στο  σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Οι αγώνες των εργαζόμενων δεν ποινικοποιούνται, ούτε ζητούν άδεια από τους τροικανούς την συγκυβέρνηση τους, τη Μέρκελ, το Φούχτελ και τους υπόλοιπους εκπρόσωπους του κεφαλαίου. Για μας νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και οι αγώνες του εργατικού κινήματος.

 Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τη βαθιά πεποίθηση ότι μπορούμε να αντισταθούμε,  μπορούμε να νικήσουμε με συνολικό πολιτικό αγώνα που ζητά όλο το καρβέλι και όχι τα ψίχουλα του σύγχρονου καπιταλισμού. Οι αγώνες των εργαζόμενων κα των καταπιεσμένων δεν ποινικοποιούνται δεν καταστέλλονται.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να  απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες. Να σταματήσει τώρα η κρατική κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή των εργατικών αγώνων και οι διώξεις των ταξικών συνδικαλιστών.

Με εκκίνηση τις  μαζικές παλλαϊκές κινητοποιήσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά και με κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων και αγώνων οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση τους στην τρικομματική τροικανή-κυβέρνηση, στην ΕΕ  στο ΔΝΤ και στο κεφάλαιο συνολικά ανατρέποντας τα μέτρα και πολιτικές τους.


16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου